København
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 10. december 2018

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: mandag d. 10. december 2018

DR1

01:15  

På sporet af det onde: Hævnende engel
På sporet af det onde: Hævnende engel En ung mand stormer ind i en boghandel. Bevæbnet med en pistol tager han flere gidsler - deriblandt psykologen Richard Brock. Brock forsøger at berolige den desperate mand, men uden held. Pludselig skyder manden sig for øjnene af sine gidsler. Dybt rystet beslutter Brock sig for at komme til bunds i tragedien. Hvem var den unge mand? Og hvad drev ham til at tage sit eget liv?

02:45  

Luther - strømer på kanten IV (1:2)
Luther - strømer på kanten IV (1:2) John Luther har taget orlov og slået sig ned i en hytte langt fra London, hvor den stædige strømer har oplevet så mange tragedier. Nu hører han, at den eneste, han stadig elsker, måske er død. Kun én ting tæller for ham nu - nemlig at finde den skyldige. Samtidig jager hans kolleger en kannibalistisk seriemorder, der stjæler sine ofres identitet, før han kaster sig over sit næste bytte. Luther: Idris Elba.

03:35  

Luther - strømer på kanten IV (2:2)
Luther - strømer på kanten IV (2:2) En kannibalistisk seriemorder leger kispus med John Luther og hans kolleger. Samtidig forsøger Luther desperat at finde ud af, om Alice Morgan virkelig er død - og hvem der i så fald står bag. En opgave, der ikke bliver lettere, da Luther får gangsteren George Cornelius på nakken. Luther: Idris Elba.

04:25  

De uheldige helte (17)
De uheldige helte (17) Racersport kan være livsfarlig, såvel uden for banen som på den. Det opdager Brett under træningen til et vigtigt løb, da nogen stjæler hans vogn og forsøger at køre ham ned. Det er blot den første i en serie makabre dødstrusler, der skal få Brett Sinclair til at trække sig fra løbet.

05:15  

Udsendelsesophør - DR1
Udsendelsesophør - DR1

05:35  

Vagn i Arabien (6:9)
Vagn i Arabien (6:9) Guld, røgelse og myrra. 1001 nats eventyr. Bibelen og islam. Babylon og Sinai. 240 år efter Carsten Niebuhrs videnskabelige ekspedition til Det Lykkelige Arabien tager Vagn på opdagelse i nutiden. Sjette afsnit er i sultanatet Oman - med en lille mellem- landing i Dubai. Tilrettelæggelse: Vagn Olsen.

06:15  

Godsejerne (5:8)
Godsejerne (5:8) Generationsskifte på Vrejlev Kloster Det er en skelsættende dag for familien Holst på Vrejlev Kloster. For i dag sker det officielle generationsskifte, hvor Malthe overtager sin fars livsværk og bliver 3. generation af godsejere. På Gram Slot afholder Sanne og Svend Brodersen deres første udendørs koncert. Men de frygter, at arrangementet bliver en fiasko, for der er på forhånd solgt under 50 billetter, hvilket er langt fra succeskriteriet på 500 betalende gæster. På Møllerup Gods står Anne Sophie Gamborg som driftsleder over for en afgørende beslutning. Det er blevet høsttid, men sætter hun ikke høsten i gang på det helt rigtige tidspunkt, risikerer familien at miste udbytte. Velkommen til Godsejerne.

06:45  

Søren Ryge: Gretes kæmpestore have.
Søren Ryge: Gretes kæmpestore have. Når hun klipper græs, tar det 9 timer. Hun er i haven fra solopgang til solnedgang. Hele året. Hun kan ikke bøje sin ryg, så alt plante- og lugearbejde foregår på knæ. Hun har en fantastisk have midt i Jylland. Og er et fantastisk menneske. Sendt første gang 24.06.09

07:15  

Kongerigets Kager (12:12)
Kongerigets Kager (12:12) Glæd dig til Kongerigets Kager, hvor Mette Blomsterberg rejser det ganske land rundt for at samle opskrifter til de bedste kager, der findes. I programmerne vil Mette bage masser af kager, og du kommer med Mette ud og besøge danskere, der er lige så begejstrede for gode kager, som hun er. Du får inspiration til kager, du selv kan bage, og så kan du ikke undgå at blive smittet af Mettes begejstring, når hun giver den gas i køkkenet. I aften tager Mette til Aabenraa, hvor Conni disker op med det helt store sønderjyske kagebord. Det er især honningkage, det handler om - et emne som Mette Blomsterberg for en gangs skyld ikke har arbejdet så meget med. Sendt første gang 10.11.11

07:45  

Det søde liv - jul (2:4)
Det søde liv - jul (2:4) I december bager Mette Blomsterberg julekager og laver julegodter, så englene synger. Mette viser dig, hvordan du laver hendes egne julefavoritter hjemme i dit eget køkken. Rammen om Det søde livs juleprogrammer er det smukke Rosenholm Slot, hvor en pyntet riddersal bliver fyldt med duften af julebag. I aften får du Blomsterbergs citronspecier, kokostrøfler og nougat-marcipankugler og til sidst kejserinderis. Sendt første gang 08.12.10

08:15  

Julen tur/retur - juletræ
Julen tur/retur - juletræ Op til jul er DR dykket ned i det store arkiv og fundet en skatkiste af mindeværdige juleklip fra DR's programmer. Det er der kommet en programserie på 3 afsnit ud af under titlen "Julen Tur/retur". 3.afsnit handler om vores juletraditioner. Hvordan kom juletræet ind i stuen og hvordan endte julegaverne under træet?

08:40  

Hvem var det nu vi var - 1978
Hvem var det nu vi var - 1978 Jacob Riising har inviteret fire kendte danskere i studiet til en quiz med højt humør om et år, der var engang. Aftenens gæster er Niels Olsen, Søs Egelind, Pernille Højmark og Søren Østergaard. 1978 er på mange måder et farverigt år. En helt ung Allan Olsen dukker op som københavnersnude i filmen Mig og Charly, og i den legendariske musikquiz Popnøglen vækker en fløjtespillende dommer opsigt . Det er også året, hvor DR beslutter, at TV Avisen godt kan være seriøs, selv om nyhederne er i farver. Og så afslører Niels Olsen, at han er en habil håndboldspiller og Søren Østergaard, at han har en god hånd i stangtennis. Men hvor seriøse er de fire flippere Søs, Niels, Søren og Pernille i 1978?

DR2

00:20  

Pædofiliskandalen i Happy Valley
Pædofiliskandalen i Happy Valley I 2011 bliver det ellers så fredelige område Happy Valley, Pennsylvania, ramt af en pædofiliskandale, der ryster hele USA. Jerry Sandusky har i mange år været assistenttræner for skolens berømte fodboldhold, men bliver pludselig arresteret og anklaget for 40 tilfælde af seksuel misbrug af mindreårige. Borgerne er chokerede, og deres vrede og frustration udvikler sig til voldsomme optøjer rettet mod et af byens ikoner.

01:55  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:45  

Peitersen og de store oceaner (2:4)
Peitersen og de store oceaner (2:4) Jens og Dorthes båd må en tur på værft. Erik flyver til Sumatra og besøger Banda Aceh, der blev hårdt ramt af tsunamikatastrofen i 2004. Og Jens og Dorte kan fortælle om et møde med pirater. På nærmeste hold oplever de forskellige steder og mennesker, der kæmper med og imod naturens kræfter - og en jordklode under konstant forandring.

DR3

01:25  

Alene i vildmarken USA II (11:15)
Alene i vildmarken USA II (11:15) Det er dag 35 i det amerikanske overlevelseseksperiment Alone. En af de fire sidste deltagerne har endelig held med at fange sig nogle fisk, men et rovdyr er ude efter hans fangst. Med sig har de kun en lille rygsæk med udstyr, og ellers skal de selv skaffe mad og tackle ekstreme vejrforhold og vilde dyr. Til gengæld modtager den, der klarer sig længst i vildmarken, en præmie på 500.000 dollars.

02:15  

Hajen - havets farligste rovdyr (1:2)
Hajen - havets farligste rovdyr (1:2) Er du bidt af hajer? Dyk med ned under bølgerne, og kom helt tæt på en række af verdenshavenes forskellige hajarter. Undervejs bliver vi klogere på, hvad der gør hajer til havets farligste rovdyr og får indsigt i de mange arters vidt forskellige levevis.

03:10  

Kære Dagbog (1:8)
Kære Dagbog (1:8) Turde du læse op af din pinlige teenagedagbog foran et fremmed publikum? I Kære Dagbog stiller en række modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenagetanker fra dengang, alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald. I dagens afsnit kan du møde Thomas, der gerne vil være punker, men får øjenbetændelse af sort eyeliner og ikke tør tisse for åben dør. Rebecca er vild med Lasse på afstand og bruger 2 år på at betragte ham, før hun går op og ringer på hans dør med en stensikker plan. Signe er vred på alt og alle, og Birgitte læser op af sit prætentiøse selvbiografiske essay med titlen: "En stjerne i Universet".

03:40  

Kære Dagbog (2:8)
Kære Dagbog (2:8) Turde du læse op af din pinlige teenagedagbog foran et fremmed publikum? I Kære Dagbog stiller en række modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenagetanker fra dengang, alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald. I dagens afsnit kan du møde Sofie, som i hvert fald ikke er poptøs og og gerne vil være kærester med en flipper-skater. Kenneth er på udveksling i USA, hvor han i sit eget hoved forfører en masse piger, mens virkeligheden vist er lidt anderledes. Stinne er sur på sine forældre, der overtræder menneskerettighederne ved at nægte hende at gå til hal-bal, og Viktoria kan ikke helt gennemskue konsekvenserne af at låne sin bedste venindes kæreste til sit første tungekys.

04:05  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

05:15  

Udsendelsesophør - DR3
Udsendelsesophør - DR3

06:00  

Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans
Morgengymnastikken: Tonet krop, løbeteknik og fridans Morgengymnastikken på DR3 er et program der giver dig en dejlig fornemmelse i kroppen. I dette afsnit skal vi lave tre forskellige træninger. Vi starter med at tone vores krop med Yvonne, og så skal vi lave løbetræning med Peter. Vi slutter af med 'fridans' med Barthelot, Louise, Selma og Sophus.

DR K

00:20  

Vild med bøger
Vild med bøger Flemming Møldrup får besøg af en aktuel forfatter.

00:50  

Døden i Venedig
Døden i Venedig Efter et sammenbrud indlogerer den fremtrædende komponist Gustav von Aschenbach sig på et luksushotel på Lidoen ud for Venedig. Her møder han den guddommelige, blonde Tadzio, der med sin på én gang engleagtigt rene og sensuelle udstråling synes at rumme et håb om frelse og forløsning. Aschenbach giver sig til at følge efter den unge mand i en stadigt stigende smertefuld betagelse. Von Aschenbach: Dirk Bogarde. Tadzio: Björn Andrésen. Tadzios mor: Silvana Mangano. Instruktion: Luchino Visconti.

03:00  

Kvinder, sko og magt (4:6)
Kvinder, sko og magt (4:6) Kvinder og sko har altid været en lidenskabelig affære. I programserien "Kvinder og sko" tager vi affæren alvorligt. For sko betyder meget mere end man umiddelbart skulle tro. I fjerde afsnit tager vi i hælene på magten. Vi kigger nærmere på, hvordan kvindernes indtog i magtens centrum har præget skomoden - og hvorfor de høje hæle egentlig signalerer magt.

03:30  

Kvinder, sko og kunst (5:6)
Kvinder, sko og kunst (5:6) Kvinder og sko har altid været en lidenskabelig affære. I programserien "Kvinder og sko" tager vi affæren alvorligt. For sko betyder meget mere end man umiddelbart skulle tro. I femte afsnit undersøger vi, hvor grænsen går mellem kunst og komfort. Hvorfor er kvinder villige til at lide for skønheden og hvorfor skal smukke sko være smertefulde at have på?

04:00  

Kvinder, sko og frigørelse (6:6)
Kvinder, sko og frigørelse (6:6) Kvinder og sko har altid været en lidenskabelig affære. I programserien "Kvinder og sko" tager vi affæren alvorligt. For sko betyder meget mere end man umiddelbart skulle tro. Det er 100 år siden, at kvinderne i Danmark fik stemmeret. I sidste afsnit kigger vi på, hvordan kampen for ligestilling har afspejlet sig i skomoden. Hvordan går det egentlig med kvindefrigørelsen i Danmark og findes der en særlig frigørende og feministisk sko?

04:30  

Holly på Sommerøen: Opdagelsesrejsen - Filmskolens afgangsfi
Holly på Sommerøen: Opdagelsesrejsen - Filmskolens afgangsfi Holly keder sig hos bedstefar. Hun vil på opdagelsesrejse, men bedstefar siger, at der ikke er mere at opdage. Holly er sikker på, at der må være noget nyt derude. Om natten ser Holly en lysende sten falde ned fra himlen. Sammen med skildpadden Skilde drager hun på en magisk ekspedition for at finde den lysende sten.

04:40  

Budbäraran - Filmskolens afgangsfilm: Animation
Budbäraran - Filmskolens afgangsfilm: Animation Flash er et succesfuldt digitalt postbud på internettet, som arbejder med at aflevere beskeder til mobiltelefoner. En dag kommer han ved en fejl til at smide en vigtig kærlighedsbesked imellem to teenagere i spamboksen. Han kastes ud på en vild rejse ind i internettets fjerneste hjørner for at få beskeden tilbage, og tvinges til at vælge mellem sin egen succes og teenagernes kærlighed.

04:50  

Pølseelgens Ark - Filmskolens afgangsfilm: Animation
Pølseelgens Ark - Filmskolens afgangsfilm: Animation Ude i den store skov bor Pølseelgen. Den passer sig selv og nyder tilværelsen, indtil den en dag finder ud af, at hele verden bliver oversvømmet og den ikke må komme med på den eneste båd, der skal redde de særligt udvalgte - nemlig Noahs Ark. Og den er ikke det eneste dyr, som ikke står på listen. Sammen med Golillaen, Den Farveblinde Panda, Enhjørningen, Strudsetyven, Velcrofanten, Girastaen og det lille Næbdyr beslutter Pølseelgen, at de skal bygge deres egen båd. Men det er lettere sagt end gjort, når dyrene slet ikke bryder sig om hinanden, og når selve Vorherre tilmed er imod dem.

05:05  

Wallrider - Filmskolens afgangsfilm: Animation
Wallrider - Filmskolens afgangsfilm: Animation I et futuristisk univers på en mystisk planet, inddelt i fem distrikter, løber speedskatere om kap på murene af et gigantisk tårn, der strækker sig hele vejen ud i rummet. Status, ære og territorium er på spil og den, der når toppen først, vinder. Den legendariske skøjteløber Raidon er det blå distrikts udvalgte løber gennem mange år - han er yderst konservativ, loyal og stolt over at være blå. Men alt ændrer sig for Raidon. Ved dette års løb, da Hepwi, en ny rival fra det røde distrikt - det blå distrikts værste fjende - kommer på banen. Hun er ung, kvik og suser hurtigt og legende afsted på sine skøjter. Midt i det hæsblæsende ræs, bliver Raidon pludseligt sat i et skæbnesvangert dilemma ...

05:20  

Dagens sang: Blomstre som en rosengård
Dagens sang: Blomstre som en rosengård - sunget af et af DR's kor.

07:10  

Madsen & Co. (12:32)
Madsen & Co. (12:32) Det er juleaftensdag, og familien Madsen glæder sig til at skulle fejre juleaften helt for sig selv - og så sammen med Kisser selvfølgelig. For Mogens er det vigtigste på denne dag, at alt er præcis, som det plejer at være - så han gør, hvad han kan for at sikre det, på trods af resten af familien. Men jul bliver det, og julemanden kommer - og det er der også andre, der gør. Mogens: Peter Schrøder. Susanne: Birgitte Raaberg. Line: Maria Birkkjær. Max: Rasmus Ogstrup Rasmussen. Kisser: Susanne Heinrich. Onkel Hans: Christoffer Bro. Manuskript: Michael Hjort, Johan Kindblom og Tomas Tivemark. Instruktion: Piv Bernth. Oversættelse: Tørk Haxthausen. Scenografi: Bettina Sneum. Musik: James Price. Sendt første gang 1997

07:35  

Madsen & Co. (13:32)
Madsen & Co. (13:32) Nabohjælp. Kisser har mødt den store kærlighed, selv om det kni- ber med at huske hans navn, og hun forsøger ihærdigt at sælge sit hus, så hun kan flytte ind til ham i København. Men først da Mogens tilbyd- er sin hjælp, sker der noget - og hele familien Madsen forbereder afskeden med Kisser. Mogens: Peter Schrøder. Susanne: Birgitte Raaberg. Line: Maria Birkkjær. Max: Rasmus Ogstrup Rasmussen. Kisser: Susanne Heinrich. Jørgen: Peter Gilsfort. Manuskript: Michael Hjort, Johan Kindblom og Tomas Tivemark. Instruktion: Piv Bernth. Bearbejdelse: John Stefan Olsen. Scenografi: Bettina Sneum. Musik: James Price.

08:00  

P2 Radioavis
P2 Radioavis

08:05  

Morgenandagten på DR K
Morgenandagten på DR K

08:25  

Dagens sang: En rose så jeg skyde
Dagens sang: En rose så jeg skyde - sunget af et af DR's kor.

08:30  

Gudstjeneste fra Sct. Peders Kirke i Randers
Gudstjeneste fra Sct. Peders Kirke i Randers Gudstjeneste fra Sct. Peders Kirke i Randers ved sognepræst Kristian Vestergaard. Anden søndag i advent begynder med O kom, o kom, Imanuel, sunget af kirkens Ungdomskor. Fra byens centrum går det opad mod Sct. Peders Kirke, der har ligget på bakken ved det gamle elværk siden 1902. Koncertkor, ungdomskor, gudstjenestekor, børnekor og aspirantkor. Kirken har gennem de sidste mange år været kendt for sine kor, ledet af nu afdøde organist Karsten Blond. I gudstjenesten ledes korene af organist Brian Stenger Poulsen med organist Christian Præstholm, Sct. Mortens kirke ved orglet. Gudstjenesten salmer er, Her kommer, Jesus, dine små (DDS 123), Luk øjne op, o kristenhed (DDS 270), En dag skal Herrens skaberdrømme (DDS 278), Tak og ære være Gud (DDS 780).

DR Ultra

01:45  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

03:45  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

05:45  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

06:00  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

06:15  

Zorro (9)
Zorro (9) Dobbeltgængeren

06:35  

Dybet (35)
Dybet (35)

07:00  

Ultra Snydt
Ultra Snydt Ultra Snydt er dit nye ugentlige nyhedsprogram, hvor du skal tænke selv. Man kan nemlig aldrig være sikker på, at værterne Lasse og Mahamad fortæller sandheden, når de med masser af humor præsenterer deres egen version af nyhederne. Så det er op til dig at tænke dig om og gætte med på, hvilken nyhed der er sand, og hvilken der er fake news

07:10  

Klassens perfekte Jul
Klassens perfekte Jul Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Da han kommer til at ødelægge klassens årlige juletur, bliver vennerne sure og fryser ham ude. Hans eneste håb for at gøre alt godt igen er til en konkurrence, hvor klassen kan vinde den perfekte VIP-juletur på et slot. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en anonym nisse op, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

07:20  

Wild Kratts (22)
Wild Kratts (22)

07:40  

Alvin og de frække jordegern
Alvin og de frække jordegern Alvin, Simon og Theodore er måske nok rockstjerner, men de er også helt almindelige børn, der er nødt til at passe skolen og gå ud med skraldet! Sammen med pigerne fra The Chipettes gør de hver dag til en fest - og deres adoptivfar Dave sander hurtigt, at det kræver sin mand at have huset fyldt med syngende jordegern...

07:50  

Junglebanden
Junglebanden

08:00  

Junglebanden
Junglebanden

08:15  

Conrad og Bernhard
Conrad og Bernhard Oprørsk teenager.

08:25  

Conrad og Bernhard
Conrad og Bernhard Livvagten.

08:40  

Klassens Jul - Martine hader julen (6)
Klassens Jul - Martine hader julen (6) Martine og Frederik er taget på tur for at hente et juletræ til klassen. Frederik har tænkt sig at bruge dagen på at få Martine overtalt til fælles jul. Men planen tager en drejning, da der sker mystiske ting i skoven.

08:50  

BaseBoys - Holder kæmpe koncert (21)
BaseBoys - Holder kæmpe koncert (21) Dagen for støttekoncerten er kommet, og med hjælp fra Matilde har bandet fået fat i alt det udstyr, de skal bruge. Allerede fra første sekund vælter donationerne fra fans ind, og drengene begynder at tro på, at de kan skaffe penge nok. Pludselig dukker Ricco op med en megafon. Han råber, at BaseBoys er fake, og at fansene bliver holdt for nar. Bandet benægter alle beskyldningerne, så Ricco tvinger Oliver til at synge live.

DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

04:45  

Ramasjang sover - lidt endnu
Ramasjang sover - lidt endnu

05:00  

Den fortryllede karrusel (6)
Den fortryllede karrusel (6) Gertrude får sig en forskrækkelse

05:10  

Søpapegøjernes ø (20)
Søpapegøjernes ø (20) Silkis rutsjebane

05:20  

Ellevilde Ella
Ellevilde Ella Det vigtigste værk

05:25  

Ramasjang Mysteriet (1)
Ramasjang Mysteriet (1) Hvor er prikken over "i"? Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium. www.dr.dk/ramasjang

05:55  

Chuggington (18)
Chuggington (18)

06:05  

Morten Skildpadde II (15)
Morten Skildpadde II (15) Skovtur og Agernbanen + Sagen om den forsvundne kasket

06:30  

Sprinter Galore (6)
Sprinter Galore (6) Magnus fortæller Sprinter at han har leget med sin mor at hun har født ham, da han jo i virkeligheden er adopteret. Han overtaler Kathrine til at hun også skal føde Sprinter, så de kan blive rigtige brødre, men da Viola opdager at de nu er søskende bliver hun ked af det fordi hun også vil have søskende. Kan Magnus nu finde en måde, hvor Viola bliver glad igen?

06:50  

Inui
Inui

07:00  

Ramajetternes Jul (10:24)
Ramajetternes Jul (10:24) Det lykkes for Ramajetterne at finde frem til Finn Falks hemmelighed, og vennerne må endnu en gang ud på en lang rejse. Denne gang til Italien. Mens Finn Falk og Øvst går på tyvejagt, går Sus på jagt efter sin drømmefyr.

07:15  

Selmas saga (10)
Selmas saga (10) Efraim og Selma har mellemlandet på Greven af Gruus' herregård. Men hvad skal de gøre for at få adgang til sølvamuletterne, som er nøglen til Landmålerens bog?

07:30  

Pyjamasheltene (32)
Pyjamasheltene (32)

07:40  

Gurli Gris VI (7)
Gurli Gris VI (7) Den lille båd

07:55  

Masha og Bjørnen (11)
Masha og Bjørnen (11) God rejse

08:00  

F for får V (13)
F for får V (13)

08:10  

Byttebiksen (2)
Byttebiksen (2) Georg styrer Rosa og Lotte er taget rundt i landet for at bytte brugt legetøj med legeglade børn. Lotte vil gerne have, at hendes dukke, Georg, skal passe biksen i dag. Desværre har Georg det bare med at rode sig ud i noget ballade. Tinke, Vitus og Alma kigger forbi Byttebiksen, og Rosa er med den dessertglade Vitus hjemme for at se, hvordan han gør, når han laver én af sine lækre desserter.

08:30  

Hemmelige dyr: Bidemærkerne (6)
Hemmelige dyr: Bidemærkerne (6) Liva på 9 år har fundet nogle meget mærkelige grene i en park ved sin skole. Noget med meget skarpe tænder har spist spidsen af grenene. Derfor har hun bedt Isabel om at komme til Århus for at finde ud af, hvad det mon kan være for et hemmeligt dyr, der spiser af buskene i parken.

08:45  

Heino fikser alt - Konsollen (11)
Heino fikser alt - Konsollen (11) Adam har ringet til Heino, fordi Adams spillekonsol er gået i stykker. Heino kommer til undsætning og ordner konsollen, men det går ikke helt efter planen, og så må Adam og Heino finde på noget andet sjovt at lave.

08:55  

Motor Mille på maskintur (4)
Motor Mille på maskintur (4) Motor Mille elsker fart og store maskiner, og hun kan betjene mange af dem. Men da gadens børn spørger, om hun også kan sejle en speedbåd, er hun nødt til at sige, at hun aldrig har lært det, og at hun med det samme vil tage ud for at finde ud af, hvordan man gør. Det viser sig, at for at kunne sejle med høj fart, er man nødt til først at øve sig langsomt og i 8-taller.

 
DR1

09:40  

Lykkeland (7:8)
Lykkeland (7:8) Kampen om at blive Norges oliehovedstad er i gang, og borgmester Retterdal tager uortodokse midler i brug for at sikre, at valget falder på Stavanger. Til en fest gør Anna noget, hun måske fortryder, mens Toril opsøges af sin lille søns far.

10:30  

Antikkrejlerne XVII (16)
Antikkrejlerne XVII (16) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

11:15  

Antikkrejlerne XVII (17)
Antikkrejlerne XVII (17) Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2

09:15  

Smag på Cuba med Anthony Bourdain
Smag på Cuba med Anthony Bourdain Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

09:55  

Smag på Marseille med Anthony Bourdain
Smag på Marseille med Anthony Bourdain Den amerikanske kok og tv-vært Anthony Bourdains sarkastiske vid, intellektuelle nysgerrighed og oprigtighed gør ham til en underholdende vært, når han rejser verden rundt, ofte langt fra alfarvej, for at udforske forskellige landes kulturer, deres køkkener og spiseritualer.

10:35  

Howard - forsvarsadvokat i New York (1:4)
Howard - forsvarsadvokat i New York (1:4) Under mottoet 'at vinde er ikke alting - det er den eneste ting!' gør den excentriske og farverige advokat, Howard Greenberg, fra sit kontor i Brooklyn alt for at holde sine klienter ude af fængslet. Til hjælp har han sin skrappe kone, Marie, der både er hans største støtte og hans mest indædte modstander, og advokatfuldmægtigen Jonathen. Dagens første klient er den tidligere politibetjent Wanda, der risikerer fem års fængsel efter en romantisk aften, der endte i en katastrofe.

11:20  

Hawking: Tænk som en videnskabsmand (5:6)
Hawking: Tænk som en videnskabsmand (5:6) Stephen Hawking var en af verdens førende teoretiske fysikere. Her udfordrer han en gruppe helt almindelige mennesker til at tænke som nogle af historiens største videnskabsmænd, for at få svar på hvordan universet opstod.

DR3

09:45  

The Late Show with Stephen Colbert
The Late Show with Stephen Colbert Bidsk politisk satire og spændende gæster.

10:25  

Kære Dagbog (1:8)
Kære Dagbog (1:8) Turde du læse op af din pinlige teenagedagbog foran et fremmed publikum? I Kære Dagbog stiller en række modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenagetanker fra dengang, alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald. I dagens afsnit kan du møde Thomas, der gerne vil være punker, men får øjenbetændelse af sort eyeliner og ikke tør tisse for åben dør. Rebecca er vild med Lasse på afstand og bruger 2 år på at betragte ham, før hun går op og ringer på hans dør med en stensikker plan. Signe er vred på alt og alle, og Birgitte læser op af sit prætentiøse selvbiografiske essay med titlen: "En stjerne i Universet".

10:55  

Kære Dagbog (2:8)
Kære Dagbog (2:8) Turde du læse op af din pinlige teenagedagbog foran et fremmed publikum? I Kære Dagbog stiller en række modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenagetanker fra dengang, alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald. I dagens afsnit kan du møde Sofie, som i hvert fald ikke er poptøs og og gerne vil være kærester med en flipper-skater. Kenneth er på udveksling i USA, hvor han i sit eget hoved forfører en masse piger, mens virkeligheden vist er lidt anderledes. Stinne er sur på sine forældre, der overtræder menneskerettighederne ved at nægte hende at gå til hal-bal, og Viktoria kan ikke helt gennemskue konsekvenserne af at låne sin bedste venindes kæreste til sit første tungekys.

11:25  

Elementernes herrer - luft
Elementernes herrer - luft Presset på jordens ressourcer, opgøret med fossile brændsler og den globale opvarmning, betyder, at vi er nødt til at ændre adfærd. Men løsningen på vores energiproblemer kan vise sig at ligge i de fire elementer: luft, ild, vand og jord. Her møder vi eksperter i luft, der forsøger at udnytte hver en luftning på planeten for at genopfinde den måde vi rejser og producerer elektricitet og transportmidler.

DR K

09:20  

I krig for Danmark (1:6) - Kampen om danerne
I krig for Danmark (1:6) - Kampen om danerne Hvad har det krævet at være soldat i de krige, der gennem tiden har formet Danmarks grænser og styreform? DR K lader unge mænd prøve kræfter med våben og fysiske udfordringer i en række danske krige gennem historien. For mere end 1.000 år siden samlede vikingekongen Harald Blåtand og hans krigere et rige, som blev til Danmark. Men hvilke midler havde han til rådighed? Hvordan brugte krigerne sværd og skjold? Og hvilken skade kan et sværd gøre?

10:00  

I krig for Danmark (2:6) - På korstog mod øst
I krig for Danmark (2:6) - På korstog mod øst Hvad har det krævet at være soldat i de krige, der gennem tiden har formet Danmarks grænser og styreform? DR K lader unge mænd prøve kræfter med våben og fysiske udfordringer i en række danske krige gennem historien. I middelalderen tog Valdemar Den Store på korstog mod de hedenske vendere på Rügen i det nordtyske år efter år. Ét år satte han al sin styrke ind mod hedningene og brugte de kolossale kastemaskiner, bliderne. Men lykkedes strategien? Og hvordan er det at betjene middelalderens voldsomme krigsmaskiner?

10:40  

Fra baggård til big business (1:5)
Fra baggård til big business (1:5) Rovfuglen Falck Efter Christiansborg brand i 1884 fik den unge Sophus Falck en vision om at redde menneskeliv og brændende bygninger. En vision, der blev til redningstjenesten Falck. I dag en koncern med 135.000 ansatte og godt på vej til verdens herredømmet på sikringsmarkedet. Her fortælles historien om en viljestærk iværksætter, der begyndte beskedent i en baggård, men endte som en verdensomspændende milliardforretning. Tilrettelæggelse: Kerstin Freiesleben og Klaus Birch.

11:20  

Fra Baggård til big business (2:5)
Fra Baggård til big business (2:5) Jørgen Clausen er øverste chef for Danmarks største industrivirksomhed, Danfoss. Han blev født til topposten, men der skulle gå 30 år, før han turde tage ansvaret for at føre sin fars livsværk videre. Programserien "Fra baggård til big business" går tæt på den særprægede iværksætter Mads Clausen og hans arvinger. Tilrettelæggelæggelse: Kerstin Freiesleben og Klaus Birch.

DR Ultra

09:05  

BaseBoys - Venner 4ever? (22)
BaseBoys - Venner 4ever? (22) Støttekoncerten er ved at gå i vasken, og fansene har svært ved at forstå, hvad der foregår. Pludselig griber Oliver mikrofonen og erkender, at Ricco har ret. Han fortæller, at BaseBoys er et fake band, men at der faktisk er en person i bandet, som kan synge. Emil begynder at synge, og donationerne begynder at vælte ind igen. Ricco er stadig sur, og han begynder at true med at ringe efter politiet. Efter det går koncerten i opløsning. BaseBoys må se i øjnene, at de har fejlet.

09:25  

JULTRA - Store Nørdernes julekalender (10:24)
JULTRA - Store Nørdernes julekalender (10:24) Nørderne, Kåre og Emil, er sammen med resten af Ultra-holdet klar til at gøre denne jul til den vildeste nogensinde. I dag dyster Nørderne om, hvem der kan bygge den bedste smørklat-smør-kanon. Togvognen er pyntet op, og den store kasse med krudt, konfekt og kemikalier er fundet frem. I løbet af hele december måned bliver julen vendt på hovedet med skøre eksperimenter og vanvittige byggeprojekter. Og så bliver der konkurreret om at få den perfekte juleaften. Web: www.dr.dk/ultra

09:35  

Bidt, brændt og stukket - Gedehams (5)
Bidt, brændt og stukket - Gedehams (5) Sebastian lader sig i dyreformidlingens navn bide, brænde og stikke af dyr fra den danske natur. Her lader Sebastian sig stikke af den store gedehams for at se, hvad der sker, når den jager bråden i ham.

09:50  

Thunderbirds II (18)
Thunderbirds II (18) Vulkanen

10:15  

Thunderbirds II (19)
Thunderbirds II (19) Manden fra TB5

10:35  

KreaKampen - Minecraft Special - Vilde huse
KreaKampen - Minecraft Special - Vilde huse Sofie har fået fire seje Minecraft-byggere i studiet i en dyst på, hvem der kan bygge de vildeste Minecraft huse. Til at bedømme de beboelige mesterværker er drengene fra Trier Gaming kommet på besøg.

10:55  

Verdens bedste quiz II (8)
Verdens bedste quiz II (8) Det er godt, at quizdeltagerne Marie og Signe har verdens bedste hjemmehjælpere, til at klare sig igennem dagens afsnit af Verdens Bedste Quiz. Se med når de dyster om 350 kroner og flot vægkalender, hvor Joakim er model som de 12 stjernetegn.

11:10  

Verdens bedste quiz II (9)
Verdens bedste quiz II (9) Er du god til at gætte kendte? Se med i dagens afsnit når Mads og Victor skal gætte den kendte mand med en pose over hovedet. Se også hvordan det går, når Joakim tager til værtscasting på tv-programmet Hammerslag.

11:25  

Besat af: Medina
Besat af: Medina Fire fans på 12-13 år kan ikke få nok af Danmarks superstjerne Medina, for de er besatte af hendes stil og musik! Nu rykker Sascha, Kathrine, Sofie og Maja deres plakatfyldte værelser direkte ind i et tv-studie, for de skal battle mod hinanden i en duel på nørdet viden om deres store idol! Værten Sofie Østergaard har selvfølgelig fået hjælp fra en masse "Mediva'er" til at lave nogle ultra svære spørgsmål, som forhåbentligt udfordrer de fire fans i deres viden om popprinsessen. Det bliver hyggeligt!

11:50  

Designtalenterne - Outfit of the Day III - Finale (5)
Designtalenterne - Outfit of the Day III - Finale (5) Designeren Nico og stylisten Andres stiller de tre designtalenter en sidste udfordring: De skal hver lave outfit til sig selv, der viser, hvem de er som designere og personer. Men dagens twist er ond. Hvem løber med den endelige sejr?

DR Ramasjang

09:15  

Luk op Luk i - BANGE
Luk op Luk i - BANGE Kan det være uhyggeligt at drømme om bæltedyr? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være bange.

09:35  

Mit kæledyr - en labrador
Mit kæledyr - en labrador Line er 7 år og drømmer om at få en labrador. I dag får hun besøg af 10-årige Freja, der ved alt om, hvordan man passer sådan en lille fyr. Lines mor og far kigger med og vurderer, om Line måske er ved at være gammel nok til at få sin store drøm om et kæledyr opfyldt. Vært: Silja Okking

09:45  

Skæg med Ord
Skæg med Ord Hr. Skæg tager på eventyr i en verden af ord. Han bliver inviteret på skovtur et hemmeligt sted, og han prøver igen at få Ordklaveret til at virke. I købmandsbutikken prøver Fejedrengen Jas at hjælpe Hr. Skæg med at købe ind, og så leger Hr. Skæg med balloner og synger om, hvad der er stort og småt og svært at forstå.

10:10  

Sovedyr på eventyr II (3) - Bamsis lyserøde historie
Sovedyr på eventyr II (3) - Bamsis lyserøde historie Rosa besøger Salma, der går til judo og har et sovedyr der hedder Bamsi. Bamsi går kun i lyserødt tøj, spiser lyserød mad og har lyserød sminke på. Så i eventyret bliver Bamsi til en prinsesse, der inviterer sin familie til lyserød fødselsdagsfest. Da en usynlig drilledrage spolerer festen og stjæler den gamle kejsers stok, drager Bamsis storebror ud for at fange dragen. Han er nemlig judomester og mener, at han sagtens kan fange dragen alene. Men Bamsi bevæbner sig med sin lyserøde sminke og sniger sig med på dragejagt.

10:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at der kun er én hanløve i hver løveflok? Ta' med Lille Nørd på løvejagt og se om det lykkes Anders og Katrine at finde ud af, hvorfor løven brøler så højt.

11:00  

Ramasjang Mysteriet II (3)
Ramasjang Mysteriet II (3) Hvor er Rosa og Lottes lyskæde? Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

11:30  

Kaj og Andrea mødes igen
Kaj og Andrea mødes igen Med Kjeld Nørgaard, Hanne Willumsen, Christine Skov og Ole Kibsgaard. Manuskript og instruktion: Kjeld Nørgaard og Katrine Hauch-Fausbøll. Producer: Birgit Jensen. Sendt første gang 05.01.99

DR1

12:00  

Bonderøven (7:7)
Bonderøven (7:7) Frank arbejder videre med andreaskorset i bindingsværket til skuret omkring kalkbrændeovnen, og i dag får han hjælp af den lokale præst. Han skal give en hånd med at rejse bindingsværket, og kan samtidig fortælle hvor navnet andreaskors stammer fra. I marken står ærterne og roerne rigtig fint, desværre går det ikke helt så godt i rapsmarken, hvor planterne er angrebet af skulpegalmyg. Og så viser Johan og Alma, hvad de dyrker i deres køkkenhave.

12:45  

Kender Du Typen? 2015 (11)
Kender Du Typen? 2015 (11) Vandrende pinde, overraskelser i skufferne og en gul penis er blot nogle af de ting, som livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup støder på, når de går på opdagelse i endnu en kendt danskers hjem. En oplevelse, som næsten sender Anne Glad til tælling. Vært: Mads Steffensen

13:45  

Bergerac: Sten for brød
Bergerac: Sten for brød Charlie skal til 80 års fødselsdag i Frankrig og hyrer Bergerac som sin chauffør. Efter festen bliver værtindens diamanthalskæde stjålet. Forsikringsselskabet har mistanke om, at der er svindel med i spillet, og snart har Bergerac fået endnu et job.

14:40  

Mord med miss Fisher (34)
Mord med miss Fisher (34) Den glamourøse Phryne Fisher har startet sin egen detektivvirksomhed i 1920'ernes Melbourne. Den ene gådefulde sag efter den anden lander på hendes bord, men heldigvis er Phryne lige så skarpsindig, som hun er handlekraftig.

DR2

12:05  

Det vilde Mellemøsten - Den Arabiske Halvø
Det vilde Mellemøsten - Den Arabiske Halvø Den Arabiske Halvø er verdens største halvø og består af mere end to millioner kvadratkilometer ørken, men bag det ugæstfrie ydre gemmer sig en række forskelligartede økosystemer og mere end 500 forskellige slags hvirveldyr og mytiske dyr som den arabiske oryx, den lille mongolske ørkenrotte, hornslanger og den arabiske sandboa.

12:55  

Cuba, basketball og bedrag
Cuba, basketball og bedrag Den paralympiske basketballstjerne Ade Adepitan har fået tilladelese til at møde nogle af Cubas mest berømte sportsstjerner for at undersøge, hvorfor nogle af dem har valgt at flygte til USA på et tidspunkt, hvor Cuba ser ud til at åbne mere op.

13:20  

Gazas ejendomsboom
Gazas ejendomsboom Gaza er ramt af et af verdens mest usandsynlige boom i ejendomsmarkedet. Der er tre ting, der gælder for boligmarkedet i det krigsplagede land: beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed, hvilket her betyder en lejlighed i områder, der ikke er blevet ramt af bomber og missiler - og selvfølgelig i nærheden af en god skole og gode indkøbsmuligheder!

13:45  

Gadebørn i Kenya
Gadebørn i Kenya Aidan Heatley rapporterer fra sin fødeby Gilgil i Kenya om et usædvanligt projekt, der skal redde byens gadebørn fra det farlige og uværdige liv på gaden ved at skaffe dem et nyt hjem og et sikkert sted at vokse op.

14:10  

Sandheden om muslimske ægteskaber
Sandheden om muslimske ægteskaber Burde den århundredgamle britiske ægteskabslov revideres, så den bedre afspejler nutiden multikulturelle samfund? En banebrydende undersøgelse fra en britisk tv-station afslører, at mange muslimske kvinder i Storbritannien ikke er opmærksomme på, at deres religiøse ægteskab ikke anerkendes i britisk lov, og at de derfor ikke har de samme rettigheder og beskyttelse som par i et lovligt anerkendt ægteskab.

DR3

12:20  

Ekstremt vejr: Ingen vej ud
Ekstremt vejr: Ingen vej ud Laviner, oversvømmelser og orkaner - ekstremt vejr kan omdanne menneskers liv til mareridt på nul komma fem. Hør hvordan en ung mands liv kommer i fare under en vandretur i den glohede Gobi-ørken, hvordan et lynnedslag under en jetski-tur i Cancun ændrer en ung mands liv, og hvordan en vandreferie på Madeira bliver forvandlet til et helvede, da et voldsomt regnvejr får øens bjergskråninger til at skride.

13:10  

Verdens værste fængsler: Filippinerne
Verdens værste fængsler: Filippinerne Journalisten Paul Connolly rejser til Rizal-fængslet på Filippinerne. Her skal han mærke på egen krop, hvordan det er at sidde bag tremmer i et af verdens hårdeste fængsler.

13:55  

På opdagelse i verdensrummet
På opdagelse i verdensrummet Kometer består hovedsageligt af sne og kosmisk støv, som stammer helt tilbage fra solsystemets dannelse. Derfor mener videnskabsfolk, at kometer kan lære os noget om, hvordan livet på Jorden er opstået. Kig med, og følg en gruppe forskere fra NASA's arbejde med at indfange og analysere partikler fra en komets kerne.

14:40  

Dyrenes syv dødssynder (1:7)
Dyrenes syv dødssynder (1:7) I menneskeverdenen er misundelse, vellyst, vrede, dovenskab, griskhed, hovmod og frådseri forbundet med syndig opførsel. Men i dyreriget er disse adfærdsformer slet og ret overlevelsesmekanismer. Skuespilleren Richard E. Grant kigger nærmere på dyrenes 'synder' og drager paralleller til menneskets DNA. Første synd, der kommer under lup, er vrede.

DR K

12:00  

Kvindernes historie - civilisation
Kvindernes historie - civilisation Den britiske historiker, Amanda Foreman, fortæller kvindens historie fra 10.000 f.v.t til i dag. Der er ikke tale om en lige linje fra Eva til p-pillen, for kvindens rolle i samfundet har bevæget sig mellem frihed og undertrykkelse, inklusion og udelukkelse. Her undersøger hun bl.a. verdens første lovbog fra Mesopotamien (landet mellem Eufrat og Tigris), der regulerer kvinders status og adfærd, herunder et krav om tilsløring fra år 1350 f.v.t. Altså 2.000 år før islams fødsel!

13:00  

Joanna Lumleys transsibiriske eventyr (1:3)
Joanna Lumleys transsibiriske eventyr (1:3) Den charmerende og sjove britiske skuespiller Joanna Lumley er den vidende og nysgerrige guide på en fantastisk togtur fra Hongkong over Beijing og Mongoliet og hele den lange tur gennem Sibirien til Moskva. Joanna Lumley begynder rejsen i barndomsbyen Hongkong, hvor hun fanger bumletoget til Beijing. Her besøger hun bl.a. den kinesiske mur, før hun stiger på den transsibiriske jernbane til Mongoliet.

13:45  

Bryllupper i Kongehuset
Bryllupper i Kongehuset Et bryllup i Kongehuset er altid en formidabel fest og TVA har været i arkivet for at se på de tidligere bryllupper - fra Dronning Ingrids til børnebørnenes. Tilrettelæggelse: Helle Bygum Sendt første gang 1998.

14:20  

Kærlighed og kaos i kollektivet (1:5)
Kærlighed og kaos i kollektivet (1:5) Kollektivet Felicia på Amager var indrettet til åbne forhold, ingen par måtte bo på værelse sammen, heller ikke på samme etage. Når der var flere seksuelle trekanter i huset var det smart med 3 etager. På mændenes initiativ havde de fået fælles soverum, men flere kvinder udviklede angst overfor rummet. I kollektivet Kana i Nordsjælland var idealet også det åbne forhold, og børn overværede de voksne have sex. Det var mest mændene der boltrede sig i den seksuelle frigørelse - kvinderne følte sig presset, men sagde ikke fra af frygt for at få prædikatet snerpet.

14:50  

aHA!
aHA! Mød Mek Pek, Jesper Skibby, Annette Heick og Anne Herdorf i dysten om det gode humør, den sjove historie og den dårlige hukommelse fra året 1989. Nyt lørdagsprogram med Jarl Friis-Mikkelsen.

DR Ultra

12:05  

Designtalenterne - Outfit of the Day III - Benjamin Lasnier
Designtalenterne - Outfit of the Day III - Benjamin Lasnier Nana, Emma og Kaya er de tre nye designtalenter, der bliver udfordret af dommerne Nico og Andres på kreativitet og stil. Og de kommer straks i ilden, da de får til opgave at lave det bedste outfit til sangeren Benjamin Lasnier, som skal have noget lækkert tøj med til Los Angeles.

12:25  

Monica Chef - Barbara og Alessandro (31)
Monica Chef - Barbara og Alessandro (31)

12:45  

Monica Chef - Kokkenes møde (32)
Monica Chef - Kokkenes møde (32)

13:10  

Dagens ret: Luksus Hotdog
Dagens ret: Luksus Hotdog I dag skal Jose og Chris lave en god omgang 'hottere', men de nøjes ikke bare med et par almindelig stadionpøller 'med det hele'. For i dag står den på en rigtig luksusudgave, hvor alt lige fra hotdogbrød til agurkesalat og ikke mindst pølserne er hjemmelavede. Pigerne har nemlig været på et temmeligt sjovt pølsekursus - og her lærte de at stoppe kød i meterlange svinetarme!

13:25  

Klassen - Skal de skilles? : Del 1 (87)
Klassen - Skal de skilles? : Del 1 (87) Fridas forældre skændes meget, og hun ved ikke hvorfor. Sofia, Astrid og Cille prøver at hjælpe hende.

13:35  

Klassen - Skal de skilles? : Del 2 (88)
Klassen - Skal de skilles? : Del 2 (88) Fridas forældre skændes meget, og hun ved ikke hvorfor. Sofia, Astrid og Cille prøver at hjælpe hende.

13:45  

Sofie Linde Show II (9) - L.I.G.A
Sofie Linde Show II (9) - L.I.G.A I aftenens Sofie Linde Show får Sofie besøg af popduoen L.I.G.A.. Sofie og de to musikere battler i, hvilken Disneysang der er den bedste, og så tester Sofie dem i en omgang "Hit med forhindringer". Stjernereporter Bubber har været en tur ude i naturen med dyreelsker og naturentusiast Sebastian Klein. Så smid familien over på sofaen og nyd fredagen sammen med Sofie Linde Show!

14:15  

JULTRA - Sofie og Bubbers jul
JULTRA - Sofie og Bubbers jul Sofie & Bubber spreder juleglæde hele december og i dag slår de dørene op til den store tandlægequiz, hvor pigerne Mathilda og Julie skal pranke deres veninde Ann-Sofie, og forhåbentlig vinde en masse fede julepræmier!

14:20  

JULTRA: Bubbers Juleshow (10:24)
JULTRA: Bubbers Juleshow (10:24) Bubber skal lave et stort juleshow, på Costa Del Sol i Spanien, den 24. december, men arrangøren forlanger, at Bubber finder en medvært til showet. Det viser sig at være sværere, end man lige skulle tro, og inden længe har Bubber rodet sig ud i en herrens masse ballade. Får han mon styr på det hele inden juleaften? Og kommer julen nogensinde til Costa Del Sol? www.dr.dk/ultra

14:30  

Isas Stepz (15)
Isas Stepz (15) Isa skal have en ny danselærer og Ronja mener, at Isa med garanti vil forelske sig lige så vildt i den nye lærer, som hun var i Lucas. Det har Isa ikke tænkt sig, så hun beslutter at være kold og afvisende fra start. Men til Isas overraskelse er den nye lærer en kvinde og hun virker ikke glad for Isa. Og DET kan Isa ikke holde ud.

14:45  

Isas Stepz (16)
Isas Stepz (16) Isa bliver inviteret til fest af Georg, men hun vil ikke svare før hun har fundet ud af, hvorfor han har inviteret hende. Er det som venner? Er det som tak, fordi hun har lært ham at danse - eller er det fordi han måske er lidt forelsket i hende? Ronja og Zac forsøger at hjælpe med at finde svaret og hendes far vil have hun skal blive hjemme og spille spil med ham hele aftenen.

DR Ramasjang

12:00  

Bamses Billedbog
Bamses Billedbog Bamse nyder sin magt og herser med Kylling. men der er en, som får et bolche i den gale hals, og det er ikke Kylling. Bamse: Lars Bom. Kylling: Brian Patterson. Manuskript: Elin Bing. Producer og instruktør: Katrine Hauch-Fausbøll.

12:25  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally. I dagens løb skal militær-enheden Task Force One kæmpe imod de levende døde zombie-drenge fra Splatterne. Der bliver fuld fart frem, når turen går ned ad Striben, ud på Specialbanen i Mønsted Kalkgruber og rundt på Ramasjang Rally Ringen. Det hurtigste hold kvalificerer sig direkte til kvartfinalerne.

12:55  

Rosa fra Rouladegade II (8)
Rosa fra Rouladegade II (8) Carolines mormor bor midt inde i København og kan godt lide at gå på café og drikke te sammen med sine veninder. Og med Caroline. Nu vil Caroline gerne forkæle sin mormor lidt til gengæld. Men hvordan skal den perfekte overraskelseskage til mormor smage? Kan man lave en kage, der ligner en tekande? Og hvordan sniger man sig ind i mormors lejlighed uden at blive opdaget, så man kan udspionere i fred og ro? Det finder vi ud af, når Caroline tager med Rosa på hemmelig kagemission.

13:25  

Byttebiksen (8)
Byttebiksen (8) Rosa og Lotte er taget rundt i landet for at bytte brugt legetøj med legeglade børn. Lotte vil lege gemmeleg og er så god til det, at Rosa ikke kan finde hende igen. Men hun har jo også travlt med at bytte med veninderne Cirkel og Sofia og Haider, der elsker karate, og som Rosa tager hjem til. Imens når Lotte at bytte med drengen Bjørn, så hun kan gemme sig igen, før Rosa kommer tilbage.

13:45  

Min mosters historier (1)
Min mosters historier (1) " LILLE MATROS " Theodor tegner farverige flag med sin moster, Lola. Men da der pludselig er brug for hjælp oppe på dækket, må Theodor ikke komme med. Det er ikke altid nemt at være den mindste matros på en vaskeægte bramsejlsskonnert.

13:55  

Sikker & Søn IV (7)
Sikker & Søn IV (7) Sikker & Søn byder velkommen til et barn på trafikskolen. Imens Søn prøver at lave trafikøvelser, bygger Sikker sit eget cirkus. Det bliver en skør dag på trafikskolen, men heldigvis er der mange måder at træne trafik på, så Sikker og Søn kan til sidst sende barnet sikkert hjem igen - helt uden at være pakket ind i vat.

14:10  

Motor Mille og Børnebanden (7)
Motor Mille og Børnebanden (7) Den Sure Mand på havnen har taget isbutikken og lavet det om til en fiskebutik. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få isbutikken tilbage.

14:30  

Sofus III (4)
Sofus III (4) Bamsen Sofus besøger et barn og oplever en spændende dag sammen med barnet. Sofus lander hos Mads, der bor lige ved vandet. Mads har aldrig været i vandet og få hovedet under ligesom sin storebror. Det skal han prøve i dag samen med Sofus.

14:45  

Quizdyrene - Kaninen Camilla
Quizdyrene - Kaninen Camilla Kaninen Camilla bor trygt og godt i et hyggeligt kaninbur ved siden af sine gode kanin-naboer. Men i dag har hun vovet sig ud af buret for at quizze med Stefan og måske vinde en flot præmie. Da Camilla trækker kategorien "rovdyr" bliver hun ret nervøs. Hun har også lidt problemer med nogle af spørgsmålene om de farlige dyr undervejs. Men hun vover alligevel pelsen, spidser kanin-ørerne og klarer sig gennem de fem spørgsmål med lidt hjælp fra kaninvennerne.

DR1

15:30  

Dommer John Deed (19)
Dommer John Deed (19) Et reality-tv-program går over gevind. For åbent kamera slår en deltager en anden deltager ihjel. Nu havner programmets bagmænd i John Deeds retssal. Kan de drages til ansvar for drabet? Samtidig har Deed ikke opgivet at bevise, at indenrigsministeren er blevet bestukket af våbenfabrikanten Listfield. Men Listfield skyr ingen midler for at forhindre, at sandheden kommer frem i lyset.

17:00  

En ny begyndelse V (3:12)
En ny begyndelse V (3:12) Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.

17:50  

TV AVISEN
TV AVISEN

DR2

15:00  

Mad - et spørgsmål om smag
Mad - et spørgsmål om smag Lægen Michael Mosley og etnobotanisten James Wong afslører fysikken, kemien og biologien bag vores mad og fortæller helt ned på molekyleniveau, hvordan denne kemi fungerer som brændstof for kroppen. Denne gang om det delikate jordbær, der snyder ved at få os til at tro, at det er sødere, end det er, og hvorfor kombinationen havsalt og karamel er en fryd for ganen.

16:00  

Kampen mod fedmen (1:3)
Kampen mod fedmen (1:3) Storbritannien er nu det fedeste land i Vesteuropa. To tredjedele af befolkningen er overvægtig. og der er ingen tvivl om, at usund kost og manglende motion er en del af forklaringen. Hugh Fearnley-Whittingstall forsøger at redde nationen ved bl.a. at tale med fødevareproducenter og supermarkeder. Er forældre fx klar over, hvor meget sukker der er i morgenmadsprodukter? Han møder også en buschauffør, der gerne vil tabe sig, men er forfalden til slik.

17:00  

DR2 Dagen
DR2 Dagen

DR3

15:25  

Svært begavet (3:4)
Svært begavet (3:4) Da Mette var barn blev hendes IQ testet til at ligge over 150. Nu skal hun testes igen for at se, om hun kan komme ind i 999 Society, som er en klub for den klogeste promille af befolkningen. August har sidste dag på højskolen Testrup, hvor et af hans mål var ikke at virke som en Kloge-Åge. For Jens er detaljer og symmetri altafgørende, når det gælder materielle ting. Han har ledt efter den perfekte taske i næsten 10 år, og nu er jagten sat ind igen. Kamma er til Mensas årsmøde, men de mange mennesker bliver alt for meget for hende.

15:55  

Jomfruernes klub (5:6)
Jomfruernes klub (5:6) I Jomfruernes Klub har Nicolaj for alvor fået travlt. Begge hans forældre var 19, da de fik ham. Selv er han 21 og har ikke engang kysset en pige. Det får ham til at opsøge sin far for at få et råd. Samtidig kaster Kasper sig ud i en date med en fyr og endeligt mister en af de 4 jomfruer sin mødom.

16:25  

Mit ekstreme liv som sexarbejder
Mit ekstreme liv som sexarbejder De fleste af Storbritanniens 7000 sexarbejdere er desperate for at få et andet liv, men er tvunget til at tjene penge til at forsørge sig selv og måske deres børn, men for de flestes vedkommende til at vedligeholde et stofmisbrug. Vi møder både kvindelige og mandlige sexarbejdere, der fortæller om det barske miljø på gaden. Mens Sonia er blevet stoffri, har skabt sig et nyt liv og nu som frivillig hjælper andre med at bryde den onde cirkel af prostitution og stofmisbrug.

17:15  

Hajen - havets farligste rovdyr (1:2)
Hajen - havets farligste rovdyr (1:2) Er du bidt af hajer? Dyk med ned under bølgerne, og kom helt tæt på en række af verdenshavenes forskellige hajarter. Undervejs bliver vi klogere på, hvad der gør hajer til havets farligste rovdyr og får indsigt i de mange arters vidt forskellige levevis.

DR K

15:30  

aHA!
aHA! Mød Sofie Lassen-Kahlke, Karl Bille, Flemming Jensen og Kirsten Peuliche. Hvem ved mest om julen? Nissebanden eller Brødrene Mortensens julehold?

16:15  

Mig og 70'erne (2:4)
Mig og 70'erne (2:4) I fire afsnit tager vi på en nostalgisk rejse til 70'erne, når vi sammen med en række kendte danskere spoler tiden tilbage til det årti, hvor de gik fra teenager til voksen. Det årti, hvor de købte den første plade og tunede knallerten, inden de drønede af sted mod det første kys og den første kæreste. Med Chris Pedersen ved roret dykker vi i dette afsnit ned i moden. Hvordan gik vi klædt? Hvorfor skulle vi ikke kunne kende forskel på drengene og pigerne? Og kunne en disker egentlig godt score en flipper?

16:45  

Mig og 70'erne (3:4)
Mig og 70'erne (3:4) I fire afsnit tager vi på en nostalgisk rejse til 70'erne, når vi sammen med en række kendte danskere spoler tiden tilbage til det årti, hvor de gik fra teenager til voksen. Det årti, hvor de købte den første plade og tunede knallerten, inden de drønede af sted mod det første kys og den første kæreste. I dette afsnit dykker vi ned i ferien og fritiden i 70'erne. Hvad fik man tiden til at gå med, når man kom hjem fra skole, og hvor gik familiens ferier hen i et årti, hvor charterferien tager fart? Og hvorfor var det lige at de lækre drenge hakkede, borede og tunede deres knallerter - og at mærket på knallerten bestemt ikke var lige meget?

17:15  

Mig og 68'erne (1:2)
Mig og 68'erne (1:2) I 1968 vendte ungdomsoprøret Danmark og verden på hovedet, og de unge forandrede danskernes forhold til sex, musik, stoffer, politik, køn og mode. Spørgsmålet er, hvorfor verdenshistoriens indtil da mest trygge, velbjærgede og sikre generation blev til en hær af seksuelle aktivister, larmende musikere, provokerende kunstnere, langhårede hippier og normsmadrende politiske unge? I to programmer spoler vi tiden tilbage til 1968 og omegn og spørger seks af oprørets deltagere, hvordan de oplevede omvæltningerne og hvordan oprøret påvirkede deres liv dengang.

DR Ultra

15:00  

Backstage II (3)
Backstage II (3) Magnetisme schmagnetisme: Backstage er en børne-sitcom som foregår bag kulisserne på sæbeoperaen Skadestuen, hvor vi følger de fire børn Ulrikke, Sky, Max og Adrian. I tredje afsnit kæmper Ulrikke med et fysikforsøg til skolen, og ønsker ikke hjælp fra Adrian der overlegent ser til. Spørgsmålet er om hun kan klare sig uden en håndsrækning fra en mand? Max kæmper med Skys manglende timing og øver jokes, da hun skal til casting på Klovn 3.

15:15  

Grizzy og lemmingerne (69)
Grizzy og lemmingerne (69)

15:20  

Thunderbirds II (1)
Thunderbirds II (1) Spøgelsesskib

15:45  

Wild Kratts (24)
Wild Kratts (24)

16:05  

Junglebanden
Junglebanden

16:20  

Junglebanden
Junglebanden

16:30  

The Thundermans
The Thundermans

16:50  

Sam & Cat II (6)
Sam & Cat II (6) Godt nok er hidsigproppen Sam Puckett og den excentriske Cat Valentine forskellige som dag og nat, men alligevel er de venner - og de bor tilmed sammen! For at tjene til dagen og vejen har de stiftet et babysitter-firma, men deres pasningsmetoder er ikke helt almindelige!

17:15  

Bella and the Bulldogs II (16)
Bella and the Bulldogs II (16)

17:40  

Klassens perfekte Jul
Klassens perfekte Jul Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Da han kommer til at ødelægge klassens årlige juletur, bliver vennerne sure og fryser ham ude. Hans eneste håb for at gøre alt godt igen er til en konkurrence, hvor klassen kan vinde den perfekte VIP-juletur på et slot. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en anonym nisse op, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

17:50  

Klassens perfekte Jul
Klassens perfekte Jul Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Da han kommer til at ødelægge klassens årlige juletur, bliver vennerne sure og fryser ham ude. Hans eneste håb for at gøre alt godt igen er til en konkurrence, hvor klassen kan vinde den perfekte VIP-juletur på et slot. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en anonym nisse op, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

DR Ramasjang

15:00  

Kika og Bob
Kika og Bob Pigen Kika og brandmanden Bob drager på fantastiske eventyr.

15:10  

Den lille prinsesse (30)
Den lille prinsesse (30) Den lille prinsesse går hele tiden glip af det alt det sjove, de andre oplever. Så hun sørger for, at de hurtigt kan kalde på hende, når der sker noget spændende. Men det virker ikke helt, som hun havde tænkt sig.

15:25  

Gurli Gris II (5)
Gurli Gris II (5) Mød den uimodståelige Gurli Gris og hendes fnisende, gryntende, herlige familie på deres vilde kolbøtteridt gennem livet. Hendes eventyr slutter altid med høje lattergrynt.

15:30  

Chuggington (1)
Chuggington (1)

15:40  

Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven
Robin Hood - spilopper i Sherwood-skoven En flaske held

15:50  

Junglebogen (45)
Junglebogen (45) Tandpinen.

16:00  

Ernest & Celestine (10)
Ernest & Celestine (10)

16:15  

Pyjamasheltene (34)
Pyjamasheltene (34)

16:25  

Didrik Drage (1)
Didrik Drage (1) Dragedag

16:40  

Pingu
Pingu

16:45  

Rasmus Klump
Rasmus Klump

17:00  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis Julen står for døren, og det bliver fejret med julefis i hytten hos Onkel Reje og Brille med juleheavy og hjemmelavede julegaver. Onkel Reje har taget Julemandens pengekuffert med, men den er helt tom. Og så får han besøg af Asta, som skal hjælpe ham med at smadre en folkemusikbanjo, som han engang har fået af en folkesanger, Lars Lilholt, som har fået den af en folkesanger, Allan Olsen, som har fået den af en folkesanger, Poul Krebs, som har fået den af en folkesanger, Johnny Madsen, som engang har stjålet den på Nationalmuseet i en ordentlig brandert . Medvirkende: Mads Geertsen og Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

17:01  

Selmas saga (10)
Selmas saga (10) Efraim og Selma har mellemlandet på Greven af Gruus' herregård. Men hvad skal de gøre for at få adgang til sølvamuletterne, som er nøglen til Landmålerens bog?

17:15  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

17:20  

Ramajetternes Jul (10:24)
Ramajetternes Jul (10:24) Det lykkes for Ramajetterne at finde frem til Finn Falks hemmelighed, og vennerne må endnu en gang ud på en lang rejse. Denne gang til Italien. Mens Finn Falk og Øvst går på tyvejagt, går Sus på jagt efter sin drømmefyr.

17:35  

Onkel Rejes Julefis
Onkel Rejes Julefis

17:40  

Motor Mille og uniformerne - Politi (1)
Motor Mille og uniformerne - Politi (1) Nogle mennesker lever af at hjælpe andre, fx politiet. I dette afsnit fortæller Motor Mille om dengang hun sammen med en politimand og politihunden Elvis fandt en tyv, der var på spil og lærte, hvad man som politimand skal være god til.

17:55  

Albi
Albi

DR1

18:00  

Skattejægerne 2014 (10)
Skattejægerne 2014 (10) Følg Skattejægerne i deres jagt efter antikviteter, retrofund og lopper rundt i hele Danmark. Antikvitetshandleren, Rikke Fog Sørensen, sætter alle sejl til for at få solgt ud af butikkens varelager på et stort loppemarked i Forum. I Nordjylland finder marskandiserne, Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen, personlige favoritter på en auktion, og Pauli Tvilling skal forvandle en værdiløs 80'er kjole til noget moderne og salgbart. Sendt første gang 22.09.14

18:30  

TV AVISEN med Sporten
TV AVISEN med Sporten

18:55  

Vores vejr
Vores vejr

19:05  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

19:30  

Theo & Den Magiske Talisman (10:24)
Theo & Den Magiske Talisman (10:24) Faunen forsøger at få Harald til at aflevere talismanen. Theos ønske om at få morfar hjem igen synes nu endnu mere umuligt. Som om det ikke var slemt nok, har Simon også dårlige nyheder. Theo er ved at miste alt håb, men så ringer Bjørn. Der er sket noget utroligt. Theo: Kian Lawson-Khalili Simone: Safina Coster-Waldau Harald: Bjarne Henriksen Hovedforfattere: Trine Piil & Peter Gornstein Instruktør (24 afsnit): Peter Gornstein

19:55  

TV AVISEN
TV AVISEN

20:00  

Kender Du Typen? (1)
Kender Du Typen? (1) "Kender Du Typen?" er i aften på besøg i Nordsjælland hos en kendt dansker, der har sin faste plads i hvert eneste rum i huset - og hvis du sætter dig på hans plads, så får du venligt men bestemt besked på at fjerne dig. Livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup skal regne ud, hvem der boltrer sig på 133 hektar og fyrer den af med høj musik ud over markerne. Vært: Mads Steffensen

20:45  

Jul - med Timm, Markus og Katrine (2:3)
Jul - med Timm, Markus og Katrine (2:3) Bagedystdommer Katrine Foged Thomsen sørger for masser af julestemning ved at tage sin meddommer Markus Grigo og vært Timm Vladimir med til Dollerup Mølle, hvor Katrine voksede op. Her vil hun fælde juletræ, lave julepynt og vise sine bagedystvenner, hvordan man pynter krydderkager. Timm overrasker de to andre med porchetta, og Markus giver sit bud på en rødkålssalat.

DR2

18:30  

Hawking: Tænk som en videnskabsmand (6:6)
Hawking: Tænk som en videnskabsmand (6:6) Stephen Hawking var en af verdens førende teoretiske fysikere. Her udfordrer han en gruppe helt almindelige mennesker til at tænke som nogle af historiens største videnskabsmænd, for at få svar på om vi kan rejse i tiden.

19:15  

Vil du føde mit barn? (1:2)
Vil du føde mit barn? (1:2) Flere og flere kvinder vælger at få børn uden en mand. Og hver 5. mand i Danmark bliver aldrig far! For mens kvinderne alene styrer og bestemmer, om de vil formere sig og med hvem, så har mændene ingen chance for at opleve at blive far, hvis de ikke har fundet den rette kvinde. I to afsnit følger vi fire heteroseksuelle mænd, der alle er nået en vis alder uden at have fået det barn / de børn, som de inderligt ønsker sig. Mændene mener, at vi har et ligestillingsproblem og søger en kvinde - rugemor, regnbuemor, delemor, kæreste m.m., som kan opfylde drømmen om reproduktion. De fire mænd sætter emnet " er det rimeligt, at kvinder bare får børn alene, mens mænd ikke kan?" til debat. Og kommer samtidig med et opråb til alle kvinder i Danmark - "Hvem vil føde mit barn?"

20:00  

Howard - forsvarsadvokat i New York (3:4)
Howard - forsvarsadvokat i New York (3:4) Howard har påtaget sig forsvaret for en barnemorder, the 'Brooklyn Ripper', og det er ikke populært. Ofrene kæmper for retfærdighed, og i pressens øjne er manden allerede kendt skyldig. Under mottoet 'at vinde er ikke alting - det er den eneste ting!' gør den excentriske og farverige advokat, Howard Greenberg, fra sit kontor i Brooklyn alt for at holde sine klienter ude af fængslet. Til hjælp har han sin skrappe kone, Marie, der både er hans største støtte og hans mest indædte modstander, og advokatfuldmægtigen Jonathen.

20:45  

Nyt hjem - uden vold
Nyt hjem - uden vold I 16 måneder boede boligstylist Mette Helena Rasmussen på krisecenter. Her hjalp hun andre kvinder med at indrette sig, når de flyttede fra krisecentret til deres egen bolig. "Jeg ved godt, at jeg ikke kan redde nogen med sofapuder, men jeg kan hjælpe med at skabe et nyt trygt hjem, og det er altafgørende for at komme videre med sit liv", fortæller Mette Helena Rasmussen. I "Nyt hjem uden vold" hjælper hun Bella med at renovere et hus på en hemmelig adresse. Efter, Bella blev voldtaget af sin eks-mand, blev deres tre børn anbragt og de kommer først hjem, når Bella har fået styr på både sit hjem og sig selv igen.

DR3

18:05  

Mere voksen end Bjerrehuus (2:4)
Mere voksen end Bjerrehuus (2:4) Oscar Bjerrehuus er 17 år og søn af Danmarks største drengerøv, Oliver Bjerrehuus. Hans forældres grænser for hvad der er normalt, ligger et helt andet sted end hos de fleste andre forældre. Oscar er mere optaget af at have styr på sine ting, komme til tiden og få sig en studentereksamen. Men skal Oscar sige nej til det sjove, vilde og kreative liv, hans forældre selv har præsenteret ham for? Et tilbud fra fars modelbureau sætter Oscar i en ny situation. Men kan han gøre det på sin egen måde?

18:35  

The Late Show with Stephen Colbert
The Late Show with Stephen Colbert

19:20  

Family Guy
Family Guy Peter bliver football-stjerne, og det varer ikke længe, før berømmelsen stiger ham til hovedet. Imens opdager Brian, at Stewie tager spillegæld meget alvorligt.

19:40  

Family Guy
Family Guy Brian er sikker på, at borgmester Adam West er korrupt, så da Meg bliver praktikant for borgmesteren, begynder han og Stewie at udspionere ham. Det fører til en overraskende afsløring.

20:00  

Ultimate Rush V (6)
Ultimate Rush V (6) Kig med og få svaret på, hvad der får nogle ekstremsportsudøvere til at sætte livet på spil for deres sport.

20:30  

DR3 Dok: Ung og hjemløs
DR3 Dok: Ung og hjemløs I ni måneder fulgte den britiske journalist Stacey Dooley fire unge hjemløse i deres kamp for en tålelig hverdag. Et svimlende antal teenagere står uden et sted at bo og søger ly i natbusser, venners sofaer eller - hvis de er heldige - et herberg. Mange er blevet smidt ud af deres forældre, mens andre er flygtet hjemmefra efter misbrug. Hjælpeorganisationer skønner, at op mod 103.000 unge er hjemløse eller i fare for at blive det i Storbritannien.

DR K

18:00  

Livvagterne II (4:10)
Livvagterne II (4:10) Fortsat fra forrige afsnit. Tanyas forfølgere er i hælene på hende, og da de samtidig har en effektiv overvågning i Rasmus og Jonas' hus, lykkes det dem at finde frem til hendes helt præcise skjulested. Da Pet bliver klar over, hvordan sagerne står, ændrer forfølgerne strategi - uden at hverken Tanya eller Pet aner uråd. Mens Tønne ikke er særlig meddelsom overfor Shane, efter sit møde i justitsministeriet, har han nogle meget interessante oplysninger til hende. Medvirkende: Jasmina: Cecilie Stenspil. Rasmus: Søren Vejby. Jonas: André Babikian. Leon: Thomas W. Gabrielsson. Diana: Ditte Gråbøl. Boas: Tommy Kenter. Lille Kurt: Rasmus Bjerg. Tønne: Ellen Hillingsø. Endvidere: Malin Morgan, Elena Borzunova, Mikhail Belinson, Vladimir Pintchevski, Viktor Melnikov, Anne-Lise Gabold, David Bateson, Anne Birgitte Lind, Maria Rossing, Michael Sand, Kim Jansson, Benjamin Boe Rasmussen, Thomas Guldberg Madsen og Søren Poppel. Manuskript: Peter Thorsboe og Mai Brostrøm. Instruktion: Mads Kamp Thulstrup. Foto: Lars Reinholdt, dff. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth. "Uegnet for børn".

19:00  

Livvagterne II (5:10)
Livvagterne II (5:10) Mens Leon og Claudia skal giftes, afholder landets udenrigsminister reception i anledning af sin 50 års fødselsdag - og dagen udvikler sig markant anderledes end forventet for alle parter. Begivenhederne kommer også til at involvere en af landets yngre, lovende politikere, som ryger ud i et stormvejr på flere fronter og pludselig befinder sig midt i et personligt mareridt. Jonas har i forbindelse med sin beskyttelse af ministeren overhørt samtaler om politiske magtkampe og tiltag, offentligheden endnu ikke har noget kendskab til. (Fortsættes i næste afsnit). Medvirkende: Jasmina: Cecilie Stenspil. Rasmus: Søren Vejby. Jonas: André Babikian. Leon: Thomas W. Gabrielsson. Diana: Ditte Gråbøl. Boas: Tommy Kenter. Lille Kurt: Rasmus Bjerg. Tønne: Ellen Hillingsø. Endvidere: Esben Dalgaard Andersen, Laura Kold, Chiara W. Carbone, Emily Gerrild, Sandra Yi Sencindiver, Jens Jørn Spottag, Rasmus Botoft, Tove Bornhøft, Stefania Omarsdóttir, Søren Spanning, Anne Oppenhagen Pagh, Hans Henrik Clemensen, Malin Morgan, Peter Christoffersen, Anne Birgitte Lind, Benjamin Boe Rasmussen, Kate Kjølby, Sasha Bach, Albert Nielsen, Christian Gundtoft, Flemming Platz, Michael Sand, Kim Jansson, Philip Antonakakis, Flemming Sørensen, Knud Munck, Lone Dam Andersen, Ninna Cederholm, Silas M. Andersen, Hanna Helena Bjørnø og Philip Meisner. Manuskript: Peter Thorsboe og Mai Brostrøm. Instruktion: Mikkel Serup. Foto: Rasmus Heise. Scenografi: Kirsten Koch. Musik: Jacob Groth. "Uegnet for børn".

19:56  

Dagens sang: En rose så jeg skyde
Dagens sang: En rose så jeg skyde - sunget af et af DR's kor.

20:00  

Camp X - skolen for sabotage og mord
Camp X - skolen for sabotage og mord I kampen mod Nazityskland var der brug for spioner, der kunne operere bag fjendens linjer. Kun Storbritannien havde erfaringer på det område og grundlagde i samarbejde med USA og Canada en spionskole, Camp X. Her lærte de kommende agenter alt, hvad der hører til moderne spionhåndværk, som lydløse drab og nærkamp, brug af sprængstoffer, koder og kryptering, hemmelige postkasser og en masse andet. Alt efter en detaljeret manual skrevet af den britiske mesterspion - og forræder, Kim Philby!

DR Ultra

18:00  

Ultra Nyt
Ultra Nyt

18:05  

The Next Step III (6)
The Next Step III (6) Nye tider

18:30  

KreaKampen Jul - Drukner i kakao (11:20)
KreaKampen Jul - Drukner i kakao (11:20) I KreaKampen Jul udfordrer Sofie Østergaard superdygtige børn i en række sjove, kreative jule-discipliner. I dag dyster de fingerfærdige deltagere i kategorien FORM om at lave det bedste julebord. Og kun den dygtigste og mest kreative deltager går videre til den afgørende finale om KreaKampens Juletrofæ.

18:40  

BaseBoys 2 - Til grin foran alle (6)
BaseBoys 2 - Til grin foran alle (6) Til Emils afskedskoncert bliver BaseBoys genforenet og Fritz forsikrer dem om, at de nok skal komme til USA. Men Emils nye sang er et flop og publikum hader den. Emil forlader scenen i vrede og for at redde koncerten går GoldGirls på scenen for at spille deres nye nummer, som Oliver har skrevet. Det virker og publikum er vilde med det! Men det er Emil ikke...

18:50  

Galaksekrigerne
Galaksekrigerne

19:00  

Theo & Den Magiske Talisman (9:24)
Theo & Den Magiske Talisman (9:24) Theo forstår ikke, hvordan Thannanaya hænger sammen og er ved at give op. Simone fortæller Theo sandheden om, hvad der er sket med hendes forældre, og hvorfor hun så gerne vil med til Thannanaya. Hvordan skal Theo nogensinde indhente Harald? Theo: Kian Lawson-Khalili Simone: Safina Coster-Waldau Harald: Bjarne Henriksen Hovedforfattere: Trine Piil & Peter Gornstein Instruktør (24 afsnit): Peter Gornstein

19:20  

Theo & det magiske Talkshow
Theo & det magiske Talkshow

19:30  

Snydt!
Snydt!

19:50  

Theo & det magiske Talkshow
Theo & det magiske Talkshow

20:00  

Klassens perfekte Jul
Klassens perfekte Jul Den søde juletid har ramt Klassen, men intet er, som det plejer. Magnus gik nemlig på en anden skole sidste jul, og han føler sig udenfor klassens fællesskab og alle deres traditioner. Da han kommer til at ødelægge klassens årlige juletur, bliver vennerne sure og fryser ham ude. Hans eneste håb for at gøre alt godt igen er til en konkurrence, hvor klassen kan vinde den perfekte VIP-juletur på et slot. Men bedst som alle forsøger at stå sammen for at vinde, dukker en anonym nisse op, som via afpresning, hån og løgn vil forhindre Magnus og klassen i at vinde konkurrencen. Nu går jagten ind for at afsløre gerningsmanden, så børnene sammen kan opleve klassens perfekte jul.

20:10  

Kampen (5)
Kampen (5) Kampen på gangen.

20:20  

Galaksekrigerne
Galaksekrigerne

20:25  

Bella and the Bulldogs I (5)
Bella and the Bulldogs I (5)

20:45  

ZombieLars (5:13)
ZombieLars (5:13) Lars er syg, og hans mor tilkalder zombielægen

DR Ramasjang

18:00  

F for Får (19)
F for Får (19) Fårrygende animation fra Aardman

18:15  

Lille Roy (8)
Lille Roy (8) Fed rock

18:30  

Far, mor og bjørn - Hjem, kære hjem (2:8)
Far, mor og bjørn - Hjem, kære hjem (2:8) Signe og Anders er kommet til at købe et hus, hvor bjørnen Bruno bor til leje på ubestemt tid. En streg i regningen, men de er opsat på at få det bedste ud af situationen og går i gang med indretningen. Medvirkende: Signe Lindkvist, Anders Lund Madsen, Rasmus Bjerg, Bodil Jørgensen, Kaya Brüel og Jimmy Jørgensen. Manus og instruktion: Wikke og Rasmussen

18:55  

Tre venner (2)
Tre venner (2) Lotte og hendes storebror får penge af deres far til at købe pølser til aftensmad, mens han er en tur inde på arbejdet. Men da Lotte skal købe pølserne, bliver hun mere fristet af slikket.

19:00  

Wild Kratts (21)
Wild Kratts (21)

19:20  

Zorro (3)
Zorro (3) Fælden

19:45  

Yakari IV (5)
Yakari IV (5)

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

20:15  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

21:30  

TV AVISEN
TV AVISEN

21:55  

Horisont
Horisont

22:20  

Sporten
Sporten

22:30  

Mord i Wales II (1)
Mord i Wales II (1) Kommissær Tom Mathias vender tilbage til jobbet på den tyndt befolkede walisiske vestkyst. En påsat brand har raseret en afsidesliggende gård. Nu kæmper en mor og hendes søn for deres liv. Mathias' efterforskning fører ham ind i et miljø præget af skrantende landbrug og gamle fejder.

DR2

21:30  

Underretningen - Storesøster bange for far (2:3)
Underretningen - Storesøster bange for far (2:3) Ifølge loven er vi alle forpligtede til at underrette myndighederne, hvis vi ser eller oplever et barn under 18 år mistrives eller bliver udsat for psykisk eller fysisk vold. Denne serier viser gennem stærke menneskelige fortællinger de dilemmaer, den tvivl, de omkostninger og konsekvenser en underretning kan medføre. Og den viser, hvordan en underretning kan redde en hel familie. I dette afsnit skal vi møde en familie, der blev reddet, da en skolelærer valgte at underrette myndighederne om, at der var noget helt galt i hjemmet.

22:00  

Jøde! (2:3)
Jøde! (2:3) Skal man være bange fordi man har jødisk baggrund i Danmark i 2018? Sanne Cigale er vokset op med at skulle skjule sit jødiske ophav. Nu gør hun op med sin egen frygt og vil have flere jøder til at stå frem. Hun møder bl.a. Yael, der er stolt af sin jødiske kultur, men holder den bag hjemmets fire vægge, en imam der kender til muslimsk anti-semitisme og professor i psykologi Peter Elsass, for at forstå situationen hos danske jøder lige nu.

22:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:05  

JERSILD om Trump
JERSILD om Trump Er Trump gal eller genial? Jens Olaf Jersild og gæster analyserer hver uge hvad der reelt foregår i toppen af amerikansk politik - intet er som før Trump.

23:35  

North Korea - Voices From the Secret State
North Korea - Voices From the Secret State I det sidste år har Nordkorea domineret overskrifterne i pressen. Vi ved meget om landets atomarsenal, men ikke meget om hvad almindelige nordkoreanere tænker om livet under diktatoren Kim Jong-Un. Her er det lykkedes fire nordkoreanske flygtninge, der i dag bor i Sydkorea, at bryde tavsheden og få en officer i hæren, en ansat i sikkerhedstjenesten og en hel almindelig familie, der overvejer at flygte, til at fortælle åbent om deres liv.

DR3

21:30  

Hunkøn (5:6)
Hunkøn (5:6) Hvordan finder man ud af, hvilken type pige eller kvinde man vil være, når man har levet det meste af sit liv som det modsatte køn? Fem vidt forskellige kvinder viser, at køn ikke bare sidder mellem benene, og det at være hunkøn er svært at definere og sætte i bås. De har et helt særligt indblik i, hvordan verden ser på en, når man er enten en dreng eller en pige. Men der er ikke kun én opskrift på at blive kvindelig, og de kæmper alle med at finde deres egen version.

22:00  

Kommer Sigmund i helvede? (1:2)
Kommer Sigmund i helvede? (1:2) Sigmund er bange for Gud og skammer sig over at være homo. Sigmunds kristne opvækst i Vestjylland har plantet en frygt og en skam i ham, som han nu vil forsøge at slippe af med. Derfor flytter han til København, hvor han endelig kan udforske det liv, han altid har drømt om. Han skal for første gang opleve Copenhagen Pride, hvor han ovenikøbet skal åbne med et stort show. Desværre går dagen ikke helt som forventet.

22:30  

Letters to Juliet
Letters to Juliet Sophie og Victor rejser til Verona på ferie. Ved den berømte balkon, hvor Romeo ifølge legenden tilbad sin Julie, finder Sophie et brev, der har ligget gemt i et hulrum i 50 år. Brevet er fra engelske Claire, som søger sin unge italienske flamme. Sophie besvarer brevet, og det får Claire til at rejse til Italien for at finde sin ungdomskærlighed. Det bliver en rejse, der også får stor betydning for Sophies kærlighedsliv. Sophie: Amanda Seyfried. Charlie: Christopher Egan. Claire: Vanessa Redgrave. Instruktion: Gary Winick.

DR K

21:25  

Det hemmelige kapløb om atombomben
Det hemmelige kapløb om atombomben Den 6. og 9. august 1945 fremtvang USA Japans betingelsesløse kapitulation ved at smide to atombomber over byerne Hiroshima og Nagasaki. Forud var gået et intenst kapløb mellem Tyskland, USA og Sovjetunionen. Tyskland var længst fremme med teknologien, og frygten for, at Hitler skulle komme først, fik Roosevelt til at starte det hemmelige Manhattan Project med tidens fremmeste forskere og et astronomisk budget på 26 milliarder dollars. Og på sidelinjen ville Sovjet gøre alt for også at udvikle en atombombe.

22:30  

Hitler brutale inderkreds - sammenbruddet (10:10)
Hitler brutale inderkreds - sammenbruddet (10:10) I 1945 er de allierede på fremmarch overalt. Tyskland mangler både mænd og brændstof, og drømmen om det nazistiske tusindårsrige smuldrer. Bag propagandaen er inderkredsen en rotterede af misundelse, grådighed og ondskabsfulde magtspil. Gedulgte fredsforhandlinger, salg af jøder og forsøg på at redde de stjålne kunstskatte. Kaos og vanvid hersker i Berlin. Inderkredsen skal nu beslutte, om de vil være loyale over for Føreren eller forsøge at redde deres eget skind.

23:25  

Ægyptens sidste gåde
Ægyptens sidste gåde Hvordan bar de gamle ægyptere sig ad med at stoppe nedbrydningen af det døde legeme og præservere det for evigheden? Den britiske taxichauffør, Alan Billis, har doneret sit legeme til videnskaben, og en gruppe forskere fra Storbritanniens ledende retsmedicinske afdeling har sat sig for at løse mummificeringens mere end 3000 år gamle gåde.

DR Ultra

21:00  

Sofie Linde show II (8) - Anders Grau og Martin Høgsted
Sofie Linde show II (8) - Anders Grau og Martin Høgsted I aftenens Sofie Linde Show får Sofie besøg af komikerne Anders Grau og Martin Høgsted. Hun sender de to stand up'ere og radioværter tilbage til folkeskoletiden, hvor tingene måske ikke helt var, som de husker det - og så udfordrer hun dem i quizzen med det udspekulerede navn "Gæt a job". Stjernereporter Bubber er også på plads i studiet, og han har givet 100.000 danskere en bedre start på dagen. Så smid familien over på sofaen og nyd fredagen sammen med Sofie Linde Show!

21:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

23:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

DR Ramasjang

23:00  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

DR1

00:00  

Herrens veje II (9:10)
Herrens veje II (9:10) Christian finder Augusts papirer fra hans udsendelse som feltpræst. Det sender ham på en rejse tilbage til tiden efter Augusts død. For i papirerne finder han noget, han ville ønske, de allesammen havde vidst dengang. Medvirkende: Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Fanny Louise Bernth, Camilla Lau m.fl. Manuskript: Adam Price, Karina Dam, Poul Berg Instruktion: Louise N. D. Friedberg Facebook: facebook.com/HerrensVejeDR/

00:55  

Kriminalinspektør Bancroft (3:4)
Kriminalinspektør Bancroft (3:4) Kriminalassistent Katherine Stevens begynder at forstå, at Elizabeth Bancroft skjuler noget fra sin fortid. Samtidig opsøges Bancroft netop af en skikkelse fra fortiden - nemlig Tim Fraser, mordofret Lauras daværende mand. Et gensyn, der vækker blandede følelse hos Bancroft.

01:45  

På sporet af det onde: Hævnende engel
På sporet af det onde: Hævnende engel En ung mand stormer ind i en boghandel. Bevæbnet med en pistol tager han flere gidsler - deriblandt psykologen Richard Brock. Brock forsøger at berolige den desperate mand, men uden held. Pludselig skyder manden sig for øjnene af sine gidsler. Dybt rystet beslutter Brock sig for at komme til bunds i tragedien. Hvem var den unge mand? Og hvad drev ham til at tage sit eget liv?

03:15  

Bonderøven (7:7)
Bonderøven (7:7) Frank arbejder videre med andreaskorset i bindingsværket til skuret omkring kalkbrændeovnen, og i dag får han hjælp af den lokale præst. Han skal give en hånd med at rejse bindingsværket, og kan samtidig fortælle hvor navnet andreaskors stammer fra. I marken står ærterne og roerne rigtig fint, desværre går det ikke helt så godt i rapsmarken, hvor planterne er angrebet af skulpegalmyg. Og så viser Johan og Alma, hvad de dyrker i deres køkkenhave.

DR2

00:35  

Da vi regerede landet (5:6) - En politisk popstjerne
Da vi regerede landet (5:6) - En politisk popstjerne Norsk dokumentarserie fra 2017 (Org. titel: Da vi styrte landet) Norges tidligere statsminister Jens Stoltenberg havde alt der, der skulle til for at blive statsminister. Han kom fra den rette familien, så utrolig godt ud og så kunne han charmere ethvert publikum, men Arbejderpartiets gulddreng skulle alligevel opleve store nederlag både politisk og personlig, før han i 2011 som statsminister formåede at samle en nation i sorg efter terrorangrebet 22. juli. Serien er fortællingen om de mægtigste personer i Norge i nyere tid, det er historien om landets seks sidste, nulevende statsministre. De mødes for at tale om det helt specielle liv, det embede indebærer. De taler om håb og drømme, om magten, om mål og om tider, hvor det var allersværest.

01:15  

Tjetjenien - uden spor af krig
Tjetjenien - uden spor af krig Efter fem år er alle spor efter den grusomme krig i Tjetjenien forsvundet. Minefelterne og bjergene af murbrokker er erstattet af brede gader med luksusforretninger og skyskrabere med skinnnende glasfacader. Journalisten Manon Loizeau, der gennem de sidste tyve år har dækket krigene i Tjetjenien, er tilbage og afslører med skjult kamera bagsiden af det mirakuløst genopbyggede Grozny. Hun møder en skræmt befolkning i en politistat, som fjerner, torturerer og dræber enhver opposition.

02:10  

Deadline Nat
Deadline Nat Genudsendelser af aftenens Deadline med udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

DR3

00:10  

The Late Show with Stephen Colbert
The Late Show with Stephen Colbert

00:45  

Ekstreme præstationer: amerikanske brandmænd
Ekstreme præstationer: amerikanske brandmænd Den australske eventyrer, Todd Sampson, prøver igen kræfter med nogle af de præstationer, der kræver allermest af kroppen. Mange brandstationer i USA består af frivillige, og i en forstad til Washington er mange af brandmændene også meget unge. Todd prøver at finde ud af, hvordan man udholder høje varmegrader og finder modet til at trænge ind i en brændende bygning for at redde liv.

01:35  

Hajen - havets farligste rovdyr (2:2)
Hajen - havets farligste rovdyr (2:2) De fleste opfatter hajer som aggressive dræbere. Men hajer er langt mere alsidige end deres rygte. De har regler for socialt samspil, komplicerede parringsritualer, overraskende måder at opfostre unger på, utrolige navigationsevner, og så skaber de helt uventede alliancer med andre dyr og mennesker.

02:25  

Kære Dagbog (3:8)
Kære Dagbog (3:8) Turde du læse op af din pinlige teenagedagbog foran et fremmed publikum? I Kære Dagbog stiller en række modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenagetanker fra dengang, alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald. I dagens afsnit kan du møde Bjørn, som i hvert fald ikke er bøsse - selv om han som 15-årig kun har været i seng med mænd, er vild med Charles & Diana og er kommet til at "bøsse ud" med en af sine venner. Sanne hader at gå i gymnasiet og låser blandt andet sin tysklærer ude. Ann må hverken ryge eller drikke og giver sin far 999.000 fuckfingre, mens Ragnhild fra Nordjylland elsker drenge. Indtil de godt gider hende - så dropper hun dem.

02:55  

Kære Dagbog (4:8)
Kære Dagbog (4:8) Turde du læse op af din pinlige teenagedagbog foran et fremmed publikum? I Kære Dagbog stiller en række modige danskere sig op og deler ud af deres inderste teenagetanker fra dengang, alt var liv eller død, og en bums i panden var lige så vigtig som Berlinmurens fald. I dagens afsnit kan du møde dramatiske Signe, som går på efterskole i Århus, mens hendes kæreste går på Silkeborg Fodbold College. Og Signe er ikke sådan én, der har det let med adskillelse. Louise elsker Celine Dion og romantiske film og drømmer om at møde en mand som Mulder fra X-Files. Signe skælder ud på det meningsløse koncept "gymnasium", mens Sara kører den sarkastiske stil over for sin egen overvægt og kærlighedssorg.

03:25  

Kigger På Mennesker
Kigger På Mennesker Du har måske prøvet det, at sidde og betragte mennesker og gætte på, hvem de mon er - den leg elsker Mark Brunsvig og Christian Trangbæk. De har været landet rundt og kigget på mennesker. Men vores værter nøjes ikke med at snakke om folk, men også med dem, og her får de be- eller afkræftet deres mange umiddelbare tanker og indskydelser. Du er naturligvis meget velkommen til at kigge og gætte med.

DR K

00:15  

Slaget ved Waterloo
Slaget ved Waterloo Waterloo var det sidste slag i de såkaldte Napoleonskrige. Efter Napoleon Bonapartes flugt fra øen Elba og indtog i Paris i marts 1815, besluttede de allierede at knuse ham en gang for alle. Det skete den 18. juni 1815 ved den lille belgiske by Waterloo, hvor en britisk-nederlandsk hær under general Wellington og en preussisk hær under ledelse af general Blücher knuste Napoleons franske hær med en overvældende styrke.

01:35  

Da gotikken blev moderne (3:3)
Da gotikken blev moderne (3:3) Den gotiske skrækfantasi blev overgået af den ægte rædsel, da sandheden om den mekaniserede krigsførelse dæmrede for en uskyldig verden ved 1. Verdenskrigs begyndelse i 1914. Men det gotiske formsprog blev i stigende grad brugt til at forklare det 20. århundredes mere dystre sider. Fra Karl Marx' analyse af den 'blodsugende' kapitalisme til Joseph Conrads skildring af imperialismen i 'Mørkets hjerte' og T.S. Eliots langdigt 'Ødemarken'.

02:25  

Spanien - fra Kartago til Francos fald (3:3)
Spanien - fra Kartago til Francos fald (3:3) Simon Sebag Montefiore fortæller levende om Spaniens farverige historie. Et land med mange navne og en mangfoldighed i kraft af sin historie, der altid har været større end i resten af Vesteuropa. Spaniens guldalder begyndte med kong Filip 2. (1527-98), der med de enorme indtægter fra Amerika grundlagde Madrid, men havde mindre held med at sende en armada til England. Der fra gik det ned ad bakke. Den sidste hapsburg kong Karl 2. (1661-1700) var offer for indavl og døde barnløs.

03:15  

Lykke (3:10)
Lykke (3:10) En depressionskomedie af Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Lykke har tiltrukket sig opmærksomhed på SanaFortis med sin nye blog og har nu en ide til, hvordan firmaet kan forbedre sit dårlige image i offentligheden. Hun læner sig op ad en fyring, men så blander Johannes Dams kone sig - og det gør en drilagtig mus også. Det kniber for Anders Assing at tage professionelt hånd om Thomas' problemer og samtidigt håndtere sit eget privatliv. Og Claus må forlade det fælles hjem, efter Charlotte overraskede ham sammen med au pair pigen - men han kommer ikke til at kede sig. Medvirkende: Lykke: Mille Lehfeldt. Anders Assing: David Dencik. Thomas: Laus Høybye. Maja: Mathilde Norholt. Johannes Dam: Søren Pilmark. Jette Dam: Bodil Jørgensen. Charlotte: Ann Eleonora Jørgensen. Flemming: Lars Brygmann. Claus: Rasmus Botoft. Eva: Louise Mieritz. Niels: Timm Vladimir. Sigurd: Casper Crump. Ada: Julie Christiansen. Endvidere: Martine Ølbye Hjejle, Tina Gylling Mortensen, Inge Sofie Skovbo, Kaya Brüel, Julie Zangenberg, Gyda Hansen, Rita Angela, Niels Olsen og Nastja Maria Arcel. Manuskript: Stig Thorsboe og Hanna Lundblad. Instruktion: Kasper Gaardsøe. Foto: Rasmus Videbæk, dff. Production design: Sabine Hviid og Rie Lykke. Musik: Fridolin, Frederik Tao og Ben Kaniewski.

DR Ultra

01:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

03:30  

Ultra siger godnat
Ultra siger godnat

DR Ramasjang

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 
 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2017, KOBENHAVN.dk. Alle rettigheder forbeholdes.
1210024249